link link link link kontakt link designet

Dagens anbefaling - Mirakel

I dag skal jeg skrive en anbefaling om en bok som heter "Mirakel". 

Omtale fra bokkklubben.no : 

August er ti år gammel, og født med deformert ansikt på grunn av en genfeil.
"Jeg vil ikke fortelle deg hvordan jeg ser ut. Uansett hva du tenker, er det sannsynligvis verre", sier han i første kapittel. Til nå i livet har han gjennomgått tjuesju operasjoner, og har derfor fått hjemmeundervisning av moren. Livet har vært trygt; han kjenner alle menneskene i gata der han bor, og beveger seg minst mulig utenfor nærmiljøet. Men nå - når han skal starte i femte klasse - har foreldrene bestemt at han skal begynne i vanlig skole.

Gjør deg selv en tjeneste og les denne boken - ditt liv vil bli bedre av det." Nicholas Sparks, forfatter

Halloween er den beste dagen i året, tenker August. Da ser han ut som alle andre barn. De 364 andre dagene i året, opplever han at folk stirrer, skvetter eller skriker når de ser ham. Og nå skal han begynne på skolen blant mange, mange fremmede jevnaldrende. Som ventet blir overgangen til skolehverdagen tøff. Vi får møte både bøller, venner, folk som tror de gjør godt og de som gjør vondt med vilje. Og vi heier på tapre, smarte, sårbare, morsomme og modige August.

En minneverdig fortelling om godhet, mot og undring." Starred Review, Kirkus Reviews

 

Dette er en uforglemmelig og fantastisk historie. Og August er en uforglemmelig og fantastisk karakter. Det er sterkt og hjerteskjærende, men aldri sentimentalt. Snarere livsbejaende. Man vil at alle ALLE man kjenner over ti skal lese boka - en bok som gjør noe grunnleggende med deg som menneske.

Min mening: Boken er kjempe fin! Den handler om August som går gjennom både godt og vondt og du heier på han. Den får virkelig opp øynene dine og får deg til å tenke. Som det står på utsiden av boken, den burde vært oblegatorisk lesning for ALLE! Så bra er den. 

Terningkast: En klar 6'er! 

Har du lest den? Eller kunne du tenke deg å lese den?

gi et lite pip


lesee

lesee

17, Bergen

Glad i å lese, KLIKK deg inn her!

kontakt

Kategorier

Arkiv

hits